Ce facem cu medicamentele expirate?

nov. 25, 2022

Deșeurile farmaceutice provenite de la populație ca urmare a expirării sau neutilizării  pot afecta semnificativ sănătatea fiecăruia dintre noi, precum și a mediului înconjurător dacă nu sunt eliminate corect.

Pentru gestionarea corespunzătoare a medicamentelor expirate este necesară alinierea la reglementările în vigoare iar Stericycle România are experiență în acest proces, oferind resurse și servicii pentru eliminarea în siguranță a acestei categorii de deșeuri.

Care sunt deșeurile farmaceutice cu care ne ocupăm?

Stericycle procesează o gamă largă de deșeuri farmaceutice, care include: medicamente sau suplimente alimentare returnate, expirate sau neconforme, medicamente cu regim special, citotoxice și citostatice sau stocuri retrase din uz.

Gestionarea corectă a deșeurilor farmaceutice presupune parcurgerea în condiții de siguranță a celor trei etape de bază: segregarea corectă în funcție de gradul de risc, transportul autorizat în conformitate cu principiul proximității și, în final, eliminarea în stații dotate corespunzător.

Stericycle și eliminarea în siguranță a medicamentelor expirate

Stericycle este în măsură să acorde sprijin și asistență de specialitate farmaciilor pentru colectarea și eliminarea medicamentelor expirate.

Companiile farmaceutice, producători, importatori, distribuitori, farmacii și laboratoare pot beneficia de soluții optime și personalizate de eliminare a deșeurilor medicale.

Alături de Stericycle, în calitate de partener specializat, atât instituțiile publice, cât și companiile private pot contribui la combaterea poluării și la protejarea societății.

Aflați mai multe despre modul în care Stericycle sprijină sectorul farmaceutic.

Aveți intrebări? Nu ezitati sa ne contactați!

nov. 25, 2022