Cum funcționează o stație de gestionare a deșeurilor medicale?

nov. 22, 2022

Gestionarea deșeurilor medicale este un proces complex și atent reglementat. Stericycle, operator de încredere pentru instituțiile sanitare din România, are experiența și tehnologia necesară gestionării deșeurilor medicale periculoase și nepericuloase din etapa de colectare și continuând cu transportul în siguranță și, în final, cu neutralizarea rapidă și completă a acestora, ptotejând mediul și oamenii.

Servicii specializate de eliminare a deșeurilor medicale

La stația Stericycle din Călinești, Argeș, echipa noastră se asigură în fiecare zi că unitatea funcționează la standarde ridicate pentru a deservi spitalele și unitățile sanitare din regiune. „La Stericycle oferim soluții și servicii specializate de eliminare a deșeurilor medicale pentru a ne ajuta clienții să respecte standardele de conformitate. Soluțiile noastre promovează sănătatea, protejează mediul și oamenii”, declară Angela Danel, manager punct de lucru.

Ea se mândrește cu faptul că a dezvoltat o echipă puternică alături de care lucrează de peste zece ani, într-un mediu de lucru plăcut și sigur.

Transportul deșeurilor medicale

În fiecare zi, șoferii Stericycle colectează deșeurile medicale, potrivit planului stabilit cu fiecare client. Acestea sunt transportate în conformitate cu prevederile legale, pe trasee presabilite.

Viorel Oncescu este șofer cu vechime în companie. „Lucrez în cadrul companiei de șapte ani, alături de o echipă de profesioniști, în condiții de maximă siguranță”.

Depozitarea si tratarea deșeurilor medicale

Odată ajunse în stație, deșeurile sunt preluate, cântărite și depozitate temporar, înainte de a fi tratate cu instalația de tip autoclavă.

Această tehnologie prietenoasă cu mediul asigură decontaminarea, iar aburul sub presiune distruge integral agenții patogeni, într-un interval de 20-30 de minute.

Ionică Nistor este cel care supervizează, de obicei, acest proces. „Sunt aici când vin colegii cu deșeurile colectate. Mă asigur că procesul de eliminare funcționează și supervizez operațiunea, până la eliminare”.

Stericycle activează la nivel național prin șapte unități de tratare a deșeurilor periculoase și nepericuloase. Compania investește constant pentru îmbunătățirea performanței instalațiilor și echipamentelor folosite, pentru a oferi soluții sustenabile și de înaltă calitate, care asigură eliminarea deșeurilor în funcție de gradul de risc și cerințele aplicabile.

Puteți afla mai multe despre importanța gestionării corecte a deșeurilor medicale periculoase intrând în legătură cu noi.

nov. 22, 2022