În sprijinul campaniei de vaccinare antigripală

ian. 23, 2023

Circulația virusurilor gripale este imprevizibilă în sezonul rece, iar vaccinarea antigripală rămâne o formă eficientă de prevenție împotriva îmbolnăvirii. În fiecare an, instituțiile medicale gestionează un volum crescut de deșeuri medicale în cadrul campaniilor de vaccinare iar Stericycle România se mobilizează de fiecare dată pentru a le elimina în siguranță.

Complexitatea etapelor de colectare, transport și eliminare a deșeurilor medicale necesită colaborări eficiente cu operatorii de deșeuri periculoase și nepericuloase, pentru a proteja comunitățile și mediul înconjurător.

Expertiză îndelungată

Stericyle România face parte din grupul global Stericycle, cu o experiență de peste 30 de ani în sectorul deșeurilor medicale. Grupul nostru este un partener de încredere pentru spitale, agenții de sănătate, guverne, ONG-uri și instituții internaționale pentru combaterea unor provocări medicale cum ar fi Ebola, H1N1, SARS si, cel mai recent, COVID-19.

Siguranță pentru echipe și comunități

Manipularea în siguranță a deșeurilor medicale este esențială atât pentru sănătatea personalului medical și a echipei Stericycle, cât și pentru societate. Un proces conform de tratare a deșeurilor medicale infecțioase începe din faza de colectare de către personalul medical, în ambalaje speciale și în condiții optime pentru controlarea riscurilor de infecție.

Grijă pentru mediul înconjurător

Transportul și eliminarea sunt efectuate de către echipele Stericycle, care manipulează deșeurile infecțioase cu atenție sporită și le transportă către stațiile de tratare finală. Acolo, deșeurile medicale sunt eliminate fie prin sterilizare, fie prin incinerare, utilizând instalații moderne dotate cu sisteme performante de automatizare pentru filtrarea, neutralizarea şi monitorizarea noxelor, menite să prevină poluarea mediului.

Planificarea și controlul campaniilor de imunizare necesită efortul comun al unităților medicale și al operatorilor de deșeuri, pentru ca procesul să fie unul sigur. Stericycle România oferă partenerilor soluții optime de management al deșeurilor medicale, oferind un serviciu de utilitate și siguranță publică.

ian. 23, 2023