Metodele Stericycle de gestionare a deșeurilor

apr. 26, 2021

Gestionarea întregului proces de eliminare a deșeurilor periculoase impune respectarea unor reguli stricte de siguranță și conformitate - de la colectarea selectivă în recipiente speciale, la transportul autorizat, până la neutralizarea și eliminarea deșeurilor în instalații adecvate.

Metodele de eliminare a deșeurilor trebuie să asigure distrugerea rapidă și completă a factorilor cu potențial nociv pentru mediu și pentru sănătate. Acest lucru se realizează fie prin incinerare sau ca tratament alternativ, prin sterilizare, în funcție de gradul de risc al deșeurilor și al cerințelor legale aplicabile specifice.

Pentru a oferi servicii la cele mai înalte standarde, la Stericycle, investim constant în modernizarea instalațiilor, a echipamentelor și a flotei auto, precum și în pregătirea și protecția angajaților noștri. Doar în ultimii doi ani, au fost realizate investiții semnificative, de peste 6 milioane de euro, în achiziționarea sau actualizarea echipamentelor și a flotei auto.

În fiecare zi, echipa Stericycle colectează, transportă, tratează și elimină deșeurile generate de clienți din întreaga țară, în condiții de deplină siguranță și în conformitate cu reglementările legislative, având ca scop principal protejarea oamenilor, a comunităților locale și a mediului înconjurător.

Avem o prezență națională de instalații de procesare și eliminare a deșeurilor periculoase în Ilfov, Sibiu, Pitești, Iași și Arad, care asigură o capacitate de sterilizare și incinerare este de peste 1.700 tone de deșeuri procesate lunar, deservind aproximativ 17.000 de companii și furnizori de servicii medicale.

În anul 2017, cu o investiție de circa un milion de euro, am inaugurat în județul Ilfov cea mai mare instalație de sterilizare a deșeurilor periculoase din România, cu o capacitate de procesare de până la 2 tone pe oră.

Ca parte din grupul internațional Stericycle, lider mondial în managementul deșeurilor periculoase, ne bazăm pe o experiență de peste 30 de ani la nivel global în ceea ce privește echipamentele, tehnologiile sau modul de operare din cele 22 de țări din întreaga lume. Din  aceste piețe, avem acces atât la know-how cât și la surse legate de managementul unor echipamente de top pentru instalațiile deținute. Experiența europeană, dar și cea globală, din țări precum Coreea, Japonia sau Singapore, ne permite să folosim cele mai bune tehnologii și cele mai bune metode.

Pentru mai multe informații despre metodele utilizate de Stericycle pentru gestionarea deșeurilor, accesați secțiunea „Metodele noastre

apr. 26, 2021