Luna aprilie este marcată de celebrarea Lunii Pământului, inclusiv a Zilei Pământului, pe 22 aprilie.
Acest eveniment își propune să atragă atenția asupra problemelor de mediu și să contribuie la dezvoltarea unor strategii durabile atât în sectorul public, cât și în cel privat. În acest scop, furnizorii de servicii de tratare a deșeurilor medicale pot oferi instituțiilor și companiilor un sprijin esențial în implementarea practicilor prietenoase cu mediul.
Stericycle se dedică acestui demers prin modul în care își desfășoară activitățile în toate locațiile sale, acordând prioritate tehnologiei de sterilizare pentru tratarea deșeurilor medicale și investind în vehicule de transport mai eficiente, cu un consum minim de combustibil.
Spitalele, centrele de îngrijire pe termen lung, cabinetele stomatologice, clinicile, laboratoarele și alte organizații din România generează anual mii de tone de deșeuri clinice în cadrul serviciilor esențiale de îngrijire, bunăstare și înfrumusețare.
Printr-o eliminare necorespunzătoare a deșeurilor și o separare incorectă a deșeurilor clinice, organizațiile din domeniul sănătății pot provoca, fără să vrea, daune teritoriilor învecinate, cursurilor de apă și comunităților prin evacuarea inadecvată a deșeurilor. De asemenea, acestea pot crește volumul de deșeuri care ajung la gropile de gunoi dacă nu dispun de practici adecvate de separare a deșeurilor, care vizează creșterea reciclării și reutilizării materialelor.
Stericycle oferă clienților săi servicii și soluții care promovează inovația și contribuie la protejarea mediului, a oamenilor și a sănătății publice. De asemenea, organizăm periodic cursuri de formare pentru a educa clienții în privința separării corecte a deșeurilor.
Recent, am lansat la Oradea o instalație de sterilizare, care crește capacitatea noastră de procesare cu 800 de tone de deșeuri medicale pe an. Tehnologia din cadrul amplasamentului contribuie la minimizarea consumului de apă și energie prin recircularea căldurii generate în timpul procesului de sterilizare. De asemenea, această metodă reduce semnificativ volumul de apă necesar pentru a genera aburul sub presiune utilizat în procesul de tratare și, astfel, reduce cantitatea de apă reziduală. Consumul de gaz este, de asemenea, diminuat, deoarece aburul condensat curat este utilizat pentru a preîncălzi apa de alimentare a cazanului, lucru care nu este posibil cu echipamente tradiționale.
Rețeaua noastră de puncte de lucru contribuie la scăderea numărului de kilometri parcurși pe drum, ajutându-ne să tratăm deșeurile în mod durabil și mai aproape de operațiunile clienților noștri. Unitatea din Oradea crește la șapte numărul de unități de tratare a deșeurilor Stericycle din România.
Suntem aici pentru a vă ajuta să eliminați deșeurile medicale cu un impact minim asupra mediului.
Consultați Raportul nostru de Responsabilitate pentru a afla mai multe despre dedicarea companiei în a proteja planeta zi de zi.
apr. 20, 2023