copaci cu inima pe cer

Responsabilitatea socială în acțiune

mar. 8, 2022

De peste 30 de ani, Stericycle joacă un rol esențial în industria medicală, sprijinind  instituții și organizații medicale din toată lumea în gestionarea unor provocări complexe de sănătate la nivel mondial, inclusiv Ebola, H1N1, SARS și cel mai recent pandemia de COVID-19. Raportul de responsabilitate socială al Stericycle din 2021 acoperă câteva subiecte importante pentru noi, cum ar fi respectarea politicilor de protecție a mediului, siguranța echipelor din teren și gestionarea situațiilor create de evoluția pandemiei.

Protecția mediului

Gestionarea și eliminarea deșeurilor periculoase presupun respectarea unor norme și reglementari specifice precum și aplicarea unor măsuri sustenabile, așa cum a evidențiat și raportul de responsabilitate socială. Întregul proces de management al deșeurilor, de la colectarea selectivă, la transportul acestora în deplină siguranță, până la neutralizarea și eliminarea lor, se bazează pe legislația menită să ofere protecție atât populației cât și mediului. Pandemia de Covid 19 a dus la apariția unor noi provocări generate și de cantitartea mare de deșeuri periculoase. Acestea au fost neutralizate în condiții care respectă regulile de protecție a mediului și a comunităților.

Pandemia de COVID-19

Stericycle s-a mobilizat în fiecare etapă a pandemiei pentru a veni în sprjinul partenerilor noștri și al comunităților. Împreună am reușit să facem față schimbărilor majore aduse de SarsCov 2 la nivel mondial. Am asigurat transportul și neutralizarea deșeurilor periculoase din domeniul medical generate de tratamentul pacienților și campaniile de vaccinare. Am oferit consultanță partenerilor pentru a gestiona mai bine volumul crescut de materiale care trebuiau eliminate.

În anul 2021 o atenție deosebită a fost acordată deșeurilor medicale în urma vaccinării. După cum arată și raportul companiei, clinicile și spitalele de stat și private precum și cabinetele medicilor de familie au fost în prima linie a imunizării. Întregul proces de management al deșeurilor, de la colectarea selectivă, la transportul acestora în deplină siguranță, până la neutralizarea și eliminarea lor au fost sarcini îndeplinite cu succes, în concordanță cu reglementările din domeniul medical.

Siguranța echipelor din teren

Stericycle a investit pentru a actualiza flota cu o gamă de mașini noi de diferite capacități, toate având cel mai recent standard de mediu Euro6. Echipele noastre elimină în siguranță, la scară largă, deșeurile periculoase și pe cele cu potențial infecțios, oferind beneficii enorme comunităților.

Au fost doi ani plin de provocări și de realizări, în care am învățat și am evoluat. Suntem recunoscători tuturor angajaților implicați în proiectele noastre și partenerilor care sunt alături de noi.

mar. 8, 2022