Segregarea corectă a deșeurilor medicale, esențială pentru protejarea oamenilor și a mediului

iul. 7, 2023

Tratarea deșeurilor medicale începe cu segregarea și colectarea adecvată a acestora acolo unde sunt generate. Această etapă marchează începutul procesului de tratare, fiind esențială în gestionarea sigură și eficientă a deșeurilor medicale, cu impact minim asupra oamenilor, comunităților și mediului.

Stericycle România este un operator cheie în domeniul sănătății și un partener de încredere pentru un număr amplu de spitale și clinici publice și private, farmacii, cabinete stomatologice, laboratoare, saloane și clinici de înfrumusețare. La baza colaborării eficiente cu partenerii stă implicarea și suportul echipei și sprijinul acordat pentru a asigura o segregare corectă a deșeurilor medicale, ce permite tratarea acestora în condiții de siguranță.

Unitățile sanitare, precum și saloanele de înfrumusețare generează o gamă variată de deșeuri care se împart în următoarele categorii: obiecte ascuțite cu potențial infecțios, fragmente și organe umane - inclusiv recipiente de sânge  și deșeuri medicale care conțin substanțe periculoase.

De ce este importantă segregarea corectă?

Asigură conformarea

Segregarea corectă și depozitarea corespunzătoare a deșeurilor medicale reprezintă o cerință importantă de conformitate. Acestea se colectează în unitățile sanitare, în funcție de tipul și natura lor, folosind recipiente și ambalaje potrivite și respectând un sistem de segregare codificat, emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor.

Protejează oamenii

Personalul medical și echipele Stericycle intră în contact, chiar și indirect cu deșeurile medicale fiind, astfel, expuși riscului de infectare sau rănire. Segregarea corectă a deșeurilor medicale asigură protejarea celor care manevrează deșeurile medicale.

Protejează mediul

Segregarea inadecvată poate avea consecințe și pentru mediul înconjurător. Fiecare categorie de deșeuri necesită recipiente specifice în procesul de transport, fiind supuse unor proceduri dedicate de eliminare.

Stericycle sprijină partenerii și furnizorii de servicii medicale în procesul de colectare și împărțire pe categorii a deșeurilor, pentru protejarea oamenilor, comunității și mediului.

iul. 7, 2023