Tehnologie pentru tratarea optimă a deșeurilor medicale

iun. 9, 2021

Companiile au un rol important în protecția mediului și trebuie să cunoască metodele de tratare și eliminare a deșeurilor medicale, asigurându-se că partenerii lor de gestionare a deșeurilor îndeplinesc în mod corespunzător orice cerințe. Tratarea și eliminarea deșeurilor medicale implică un proces complex care nu poate fi realizat fără trei componente: tehnologie, echipamente tehnice și personal calificat.

Cu o experiență vastă în gestionarea deșeurilor atât pentru organizații publice, cât și private, Stericycle oferă servicii complete, inclusiv autoclavare și incinerare. Aceste procese foarte bine reglementate permit ca deșeurile să aibă un impact neutru asupra mediului.

În industria medicală, o autoclavă este o mașină care folosește aburul la presiune ridicată pentru o perioadă și o temperatură foarte specifice pentru a distruge agenții patogeni, cum ar fi bacteriile sau virușii. Procesul permite decontaminarea fără a elibera poluanți în mediul înconjurător. La finalul ciclului, doar aburul este emis în atmosferă. Articole precum obiectele ascuțite și materialele biocontaminate sunt de obicei autoclavate. Dezvoltarea capacității de autoclavare a fost unul dintre principalele obiective ale companiei în ultimii ani. Astfel, Stericycle România dispune în prezent de unele dintre cele mai avansate tehnologii din domeniu.

Anumite materiale, precum deșeurile chimioterapeutice, farmaceutice sau patologice, trebuie incinerate, conform legislației Uniunii Europene. Materialele rezultate în urma acestei metode de tratare nu se pot infiltra în rețeaua de apă sau contamina în alt fel mediul înconjurător. La finalul procesului, rezultatul este un material mineral inert, neutru din punct de vedere ecologic. Stericycle investește în mod constant în dezvoltarea sistemelor sale de filtrare, neutralizare și monitorizare a gazelor.

Aflați mai multe despre soluțiile specializate oferite de Stericycle aici.

iun. 9, 2021